Over Sabine

Wie is Sabine van den Bulk?

Sabine van den Bulk is therapeute en begeleidster in de gezondheidszorg. Ze is getrouwd en woont in Oldenzaal (Nederland).
Na een paar omzwervingen bij verschillende instellingen en werkervaring in Kenia (Afrika) kreeg ze in 2002, twee diepe bijna dood-ervaringen (bde) door hartstilstanden, kort na elkaar.

Door hoe de gezondheidszorg daar mee om is gegaan heeft haar doen besluiten een eigen praktijk te beginnen. Aantonen dat de ervaring geen ziektebeeld is en dat het een invloed heeft op de kwaliteit van leven staan bij de behandeling van cliënten met een bde voorop.
 Het werken met Mindfulness based cognitieve therapie bleek een geschikte werkvorm te zijn om te leren omgaan met de veranderingen die de ervaring beslist met zich mee brengt.

Door contacten met de International Association for Near Death Studies (IANDS) en Near Death Research Foundation (NDERF) is zij alleen maar gesterkt in haar opvattingen.

Hieruit is, naast het boek “Zo Blij Als Een Aardbei, een handleiding voor de begeleiding van bijna dood ervaringen” een werkbaar protocol “Handbook Babylook” voor het werkveld voortgevloeid waarin ze uiteenzet hoe de begeleiding van cliënten met een bde of aanverwant verschijnsel het best tot zijn recht komt.

Momenteel werkt ze, naast haar praktijkwerk, bij een aantal instellingen en heeft ze tijd om toe te komen aan haar andere passie: dansen