Esther

Esther heeft een diepe kinder bde gehad op 5-jarige leeftijd. Ze was in het Licht en had contact vanuit een verruimd bewustzijn. Deze bde ontstond nadat een brommer tegen haar hoofd gereden had terwijl ze op haar fietsje zat. Ze moest een intensieve gezichtsoperatie ondergaan vanwege de beschadigingen.

Met de babylook heb ik de volgende twee na-effecten uitgewerkt:

1. Geen begrip van emoties; dit komt omdat bde’s buiten elke emoties vallen. Een bde gaat verder dan de normale en alledaagse emoties. De uitersten van emoties zijn voor en na een bde. Ook kan een negatieve bde uitermate emotioneel zijn en een positieve bde volledig rustgevend. Dit zorgt ervoor dat dergelijke mensen worden gezien als iemand met een gedragsstoornis. Het maken van emotioneel contact is eng, omdat dit diep in het menselijk systeem komt. Emoties kunnen als irritant worden ervaren, contact met het lichaam genereert opnieuw emoties en dat kan verwarrend zijn.

2. Zeer spirituele, gelovige acties ondernemen of deze sterk afwijzen. Meestal een grote interesse in spiritualiteit.

Uitwerking:
Na haar operatie die ze overleefde, heeft Esther als kind en als adolescent, op een andere wijze emoties en sociaal contact beleefd dan haar omgeving. Ze was “dieper” en veel gevoeliger bij haar levenservaringen betrokken. Esther is nu een volwassene en heeft dit nog steeds als deel van haar levensweg . De Lichtervaring en het “dieper” en veel gevoeliger betrokken zijn komen tot uiting binnen haar ambacht als glas kunstenares en daarnaast in schilderijen, fotografie en gedichten.

Esther heeft een pelgrimstocht gelopen die haar vele inzichten gaf over het leven en dood.