Tieneke

Tieneke heeft een aanverwante bde gehad in haar jonge jaren toen ze 15 was. Deze aanverwante bde ontstond toen een man in haar bijzijn plotsklaps overleed. Ze was zelf verder bij normaal bewustzijn, echter kon de “overgang”‘ van de man die overleed zien en ervoer daarbij Het Licht. Voor Tieneke is dit een intensieve bewustzijnsverruimende ervaring geweest over wat de overgang van leven en dood betreft.

Met de babylook heb ik de volgende twee bde na-effecten uitgewerkt:

1. Duidelijk maken dat ze gevoelig zijn voor elektriciteit; ze worden er overdreven door gestimuleerd: apparaten breken af in hun aanwezigheid (last van zonlicht, lamplicht, computerlicht, oog-zicht).

2. Wat goed of juist is, er is een kans om te plagen en te pesten door de mensen om hun heen. Door verkeerde interpretaties ontstaan woede en verdriet en kunnen cliënten ziek worden. Onhandige communicatie ontstaat, met het verlies van veilig kunnen deelnemen aan wat er gaande is, zoals op het werk, in de gezondheidszorg, of met familie, vrienden of een partner.

Uitwerking:
Door de aanverwante bde is ze heel hoog gevoelig geworden en intuïtief. Waarbij elektrische lading, zoals computerverbinding en internet, in haar bijzijn nogal eens niet normaal wil werken. En ook als volwassene heeft ze in contact met andere mensen regelmatig een onbegrepen voorafgaande bewustzijnservaring.

Tieneke heeft betreft de overgang van leven en dood in haar communicatie veel inzichten en duidelijkheid te bieden. Ze is kunstenares en lerares kunstgeschiedenis geworden. Dit sluit aan op haar behoefte om licht, de overgang en schaduw kanten” uit te werken, zowel energetisch, communicatief als in de natuurbeleving.