Willy

Willy heeft een lange diepe bde gehad van twee weken. Hij was in het Licht en voor hem was de bewustzijnsverruiming als een feest. Deze bde ontstond nadat hij in zijn jonge jaren (1966) een zwaar bromfietsongeluk kreeg.

Nadat hij door griep onwel geworden was en van de bromfiets viel met ernstig hoofdletsel, moest hij een intensieve hersenoperatie ondergaan. Het duurde lang voor er hulp was, destijds was er niet zomaar een ambulance beschikbaar. Na de operatie is er twee weken lang een coma behandeling geweest. Daarna gingen de artsen er in het ziekenhuis van uit dat hij zou overlijden.

Met de Babylook heb ik de volgende twee bde na -effecten uitgewerkt:

1. Perioden van alleen willen zijn: op zoek naar vrede en rust, meestal in de natuur, zonder hier duidelijk over te communiceren.

2. Willen praten met anderen over zin geven aan het leven of over sterven wat niet sterft, misschien van heimwee: een hele filosofie over het leven hebben uit angst om als “gek”‘ te worden beschouwd en daarom volledig verkeerd begrepen of niet begrepen worden.

Uitwerking:
Willy kwam weer terug in het leven en moest intensief revalideren. Door de natuur op te zoeken en zich uiten over zijn beleving met God is zijn levensweg verder gegaan.

Hij schrijft dagelijks gedichten over God,Het licht, Onvoorwaardelijke liefde en Christus.

Illustrations and photography: Arnold van der Heijden