Cliënt ervaring

Hierbij wil ik (cliënt)een stukje citeren uit het boek van Sabine van den Bulk, ze heeft een babylook methode ontwikkeld voor het begeleiden van BDE-ers.

Crisissituatie die is ontstaan door handelen van omgeving.

‘Bij een operatie, mishandeling of seksueel misbruik, ongeluk of verdrinking, ontstaat er een BDE door een oorzaak die mede gevolg is door het handelen van andere mensen. Ik bedoel hiermee een arts, een automobilist, een vriendje die de boot omver duwt, bij seksueel misbruik of mishandeling door anderen.’ Wat Sabine hierbij opvalt zoals ze schrijft is het volgende.

‘Wat mij opvalt is dat wie gehandeld heeft zodat een BDE ontstond, niet degene zal zijn die zich bewust bezig houdt met dit gevolg. Het vriendje niet, de ouders niet, de arts niet. Toch is er een vorm van begeleiden geweest. Bij een gecompliceerde geboorte is de moeder juist wel bewust van deze situatie.
Als een baby bij de geboorte een BDE heeft gehad, of als het kort daarna een zware operatie moet ondergaan dan zal de moeder hier op hartsniveau aan lijden. Dit komt doordat er vanaf de geboorte de moeder vanuit haar natuurlijke aard op hartniveau contact heeft met het kind.:

Ik was geraakt door dit schrijven, omdat ik me meer dan bewust ben hoe mijn moeder na mijn val van de tafel mij in de armen heeft genomen, mij de tijd gaf om terug te komen, rustig op mij is blijven wachten tot ik weer terug was; door haar veiligheid die ze me gaf op dat moment, kon ik op een liefdevolle manier na mijn BDE weer terug komen op aarde.

Dat hartcontact is voor mij het meest essentieel contact geweest ooit! En ik heb haar intense blijdschap gevoeld bij mijn terug keer in haar armen.