Sabine & Jo: Natuurproject

Jo heeft een BDE gehad van vier dagen. Ze was in het licht, met hele zachte muziek en prachtige kleuren. Het was allemaal vrede, harmonie en onvoorwaardelijke liefde. Tijdens deze bewustzijnsverruimende ervaring zag ze een paar engelen, die vertelden dat Jo haar taak nog niet af was. Jo begreep niets van de ervaring en heeft er heel lang niet over kunnen spreken.

Haar ongeluk met de fiets in 1981 veroorzaakte haar BDE. Ze fietste behoorlijk hard en zag de pas geplaatste hoge verkeersdrempel over het hoofd. Ze had ernstig hoofdletsel, raakte daardoor in coma en was vier dagen opgenomen in het ziekenhuis. Door haar BDE was Jo na het ontwaken niet in staat om buiten te zijn. Na overleg besloten de behandelde artsen haar ter observatie nog ruim twee weken in het ziekenhuis te laten blijven. Weer terug in het leven heeft Jo lang gerevalideerd en zocht ze veel de natuur op.

De beleving over God en dat een bijna-dood ervaring ook gewoon bij het leven hoort heeft Jo, samen met Sabine, uitgebeeld door dans met de natuur.Ook hier blijkt: De ervaring is als een “opnieuw geboorte”, de Babylook. Zoals ook de natuur opnieuw leven en inzichten geeft.